werkwijze - Gestalttherapie voor homo en bi-mannen

Ga naar de inhoud

\

Wil je

veranderen

dan zul je

eerst

onder ogen moeten

zien

wat je

mogelijkheden

en

wat je

beperkingen

zijn.Intakegesprek
Therapie begint met een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken, je hulpvraag te verkennen en een eerste indruk te krijgen of het mogelijk is om met elkaar te 'werken'.
In dit gesprek is er ook aandacht voor je ouderlijk gezin, je leef- en werksituatie, relaties en gezondheidstoestand omdat deze vaak een rol kunnen spelen bij jouw problemen.

Geschikte aanpak?

We kijken ook of deze vorm van begeleiding voor jouw situatie een geschikte aanpak is. Dit is onder meer afhankelijk van je hulpvraag.
Na vijf gesprekken kijken we terug of dit is wat je verwacht had, wat er ontwikkeld is en hoe we verder gaan. In het begin zijn de sessies wekelijks of eens per twee weken. Daarna worden de perioden aangepast aan jouw behoeften.

Hoe lang duurt therapie?
Het is niet precies te zeggen hoe lang de begeleiding duurt. Dat is per situatie anders en afhankelijk van je hulpvraag, de aard en ernst van jouw problemen.
In de regel wordt de therapie afgesloten op het moment dat jij het gevoel hebt dat je zelf verder kunt, of dat je samen met anderen je leven, je relatie of je werk op de rit kunt houden; ook als het even niet gaat zoals jij dat wilt.

Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie individuele therapie duurt doorgaans 1 uur.

Basis van waaruit gewerkt wordt

De basis van waaruit ik werk is gestalttherapie. Ik maak ook gebruik van elementen uit diverse andere therapierichtingen zoals: familieopstellingen, psychodrama, mindfullness, lichaamsgerichte therapie en psychosynthese. Hierdoor bekijken we jouw problematiek vanuit diverse invalshoeken. Psychotherapie hoeft niet alleen maar zwaar te zijn. Er is ook plaats voor humor. Therapie kan ook leuk, spannend en opwindend zijn.

Antwoorden die passen bij jou

Het is belangrijk om je te realiseren dat ik jouw problemen niet op kan lossen of weg kan nemen. Ik kan wel samen met jou zoeken naar antwoorden die passen bij jou en jouw situatie. Hierdoor leer je hoe je op constructieve wijze kunt omgaan met jouw leven en jouw hindernissen.

Succes?!

Om therapie tot een succes te maken is het nodig dat we ons beiden inspannen. Van jou heb ik de bereidheid nodig om je eigen aandeel te onderzoeken in de problemen en situaties waar je tegenaan loopt.
Ook is het belangrijk dat je de afspraken voor de sessies nakomt.


Terug naar de inhoud